Türkiye'de kabine toplantısı! Gündem savaş!

Toplanacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde iki başlık dikkat çekiyor. Alınacak kararlar sonrası Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki tavrı netleşecek. Elektrik faturalarına indirim olarak yansıyacak yeni tarife düzenlemesi de bugün açıklanacak. Ayrıca Boğazlar kapanacak mı?..

Beşiktaş Medya Grup

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda tüm dünya'da birinci gündem maddesi.  Türkiye'de de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kabine toplanıyor.

BOĞAZLAR RUS GEMİLERİNE KAPATILACAK MI?

Toplantıda Rusya’nın saldırıya son vermesi için başta arabuluculuk olmak üzere atılabilecek çeşitli adımlar konuşulacak.

Her iki ülkeyle yürütülen diplomatik ilişkiler, savaş bölgesindeki Türklerin durumu ve askeri müdahalenin Türkiye’ye etkileri de bugün masaya yatırılacak.

Türkiye'nin Montrö Anlaşması uyarınca Rusya gemilerini boğazlardan geçirip geçirmeme kararının da gündeme gelmesi bekleniyor.

ELEKTRİK FİYATLARINDA YENİ DÜZENLEME

Kabine’nin ikinci önemli konusu, 1 Mart’tan itibaren elektrik faturalarına indirim olarak yansıyacak yeni tarife düzenlemesi olacak.

Son kabine toplantısında 150 kilovatsaatlik indirimli tarife limiti 210 kilovatsaate çıkarılırken, 210 kilovatsaatin üstündeki birim fiyatlara yapılacak yeni düzenlemenin açıklanması bekleniyor.