Türkiye büyük hata yapıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye ve ABD arasındaki rahip Brunson gerilimi hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin bu konuda büyük bir hata yaptığını söyleyen Trump, “Asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Beşiktaş Medya Grup

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi anlaştığını ve Türkiye’yi sevdiğini fakat, rahip Brunson konusunda Türkiye’nin büyük ve üzücü bir hata yaptığını ifade ederek, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini belirtti. Türkiye ile ABD arasındaki gerginlik hakkında konuşan Donald Trump, Türkiye’ye karşı uygulanan yaptırım kararını desteklediğini ve bu yaptırımların Avrupa ekonomisine olumsuz yansımalarının olmasından da endişelenmediğini, yapılması gerekenin yapıldığını söyledi.

“Ebru Özkan’ın serbest kalması için talepte bulundum”

İsrail’de gözaltında olan Ebru Özkan’ı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için Türkiye’ye gönderilmesini talep ettiğini ve 15 Temmuz’da serbest bırakılan Özkan’ın Türkiye’ye gönderildiğini iddia etti. Ebru Özkan’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan için çıkardığını, Erdoğan’a verdiği sözü yerine getirdiğini vurgulayan Donald Trup, “Erdoğan’dan da masum bir insan olan rahip Brunson’ın serbest bırakarak Türkiye’den çıkarmasını umardım” dedi.

Türkiye ile bir sorunum yok

Türkiye ile ilgili kişisel bir sorunu olmadığını belirten ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’yi ve Türk insanlarını sevdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iyi bir ilişkisi olduğunu ve iyi anlaştığını sözlerine ekleyen Trump, rahip Brunson konusunun tek taraflı bir yol olamayacağını ifade etti.

Devlet Bahçeli’den Trump yorumu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile ABD arasındaki yaptırım krizi hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump’ın söyledikleri hakkında konuştu. Türkiye’yi sevdiğini ancak, Brunson konusunda asla taviz vermeyeceklerini söyleyen Donald Trump’ın sözlerine karşı Devlet Bahçeli’de, “Brunson’ı Türkiye’den daha çok sevenlerle de bizim işimiz olmaz” ifadelerini kullandı.