Sporseverler ve spor yapmak isteyen gençler buraya!

Tüm sporseverler ve spor yapmak isteyen tüm gençler AKUT Spor Kulübü’nde bulunan pek çok alanda spor yapma imkanına sahip olacaklar.

Beşiktaş Medya Grup

AKUT’ta profesyonel atlet olan bir gönüllünün spor kulübü fikri ile başlayan AKUT Spor Kulübü’nde 12 branş bulumaktadır. AKUT Spor Kulübü’nde atletizm, bisiklet, dağcılık, geleneksel Türk okçuluğu, kar sporları, motosiklet, oryantiring, sualtı, yelken branşlarını seven ve deneyimlemek isteyen tüm gençler, bu heyecanı paylaşabilirler.

AKUT Atletizm branşı

Dünyanın en eski sporu olarak diğer spor dallarının temeli olarak nitelendirilen atletizmde, insan tümüyle kendi enerjisini kullanmaktadır. Atma, atlama, koşma ya da yürüme gibi alanlarda gerçekleştirilen atletizm sporunu AKUT ise, arama-kurtarma yapmak üzere bir araya gelmiş gençleri bu spor ve spor kulübü ile buluşturmuştur. Bu oluşum sayesinde ulusal ve uluslararası karşılaşmalarda 800’den fazla elde edilmiştir. Çalışmalarına 2009 yılında AKUT Spor Kulübü ile paralel bir şekilde başlayan AKUT Atletizm Takımı’nda bugüne kadar 150 profesyonel atlet yetişmiştir.

AKUT Bisiklet branşı

Tüm bisikletseverlere açık olan AKUT bisiklet branşı, 2009 yılında kurulmuştur. Bedensel ve ruhsal pek çok olumlu etkileri olan bisiklet sporu, ortopedik ve travmatolojik rahatsızlıkların önüne geçilmesini sağlıyor, omurgayı ve kasları güçlendiriyor. Kolestrolü ve tansiyonu dengelerken aynı zamanda istenmeyen kilolardan da kurtulmayı sağlıyor. Akciğerlerin temizlenmesini sağlarken, kalp krizi riskini de en aza indiriyor.

AKUT Dağcılık branşı

AKUT dağcılık serüveni, 1994 yılında meydana gelen bir dağ kazası sonucu başlamıştır. Birkaç dağcı, tırmanış sırasında izleri kaybedilen arkadaşlarını bulabilmek için bir araya gelmiştir. Arama-Kurtarma’yı öğrenerek, afetlerde Birleşmiş Milletler’e bağlı olarak görev yapabilen yeterliliğe sahip dünyadaki birkaç sivil toplum örgütlerinden biri oldular.

Psikolojik ve fiziksel pek çok zorluğu olan dağcılık sporunda nitelikli eğitim ve rehberlik desteği çok önemli. AKUT dağcılık branşında Toroslar, Kuzey Anadolu Dağları, Demavend, Himalayalar gibi çeşitli coğrafyalarda eğitimler verilmekte.

Akut Geleneksel Türk Okçuluğu branşı

Dünyadaki en eski buluşlardan biri olan ok, ilkel kavimlerden bugünlere kadar avlanmada ve savunmada kullanılmıştır. Okçuluğun tarihsel gelişiminde at üzerinde avlanmak ve savaş kabiliyetlerinin geliştirilmesi önem taşıyan atlı okçuluk, Türkler’de M.Ö. 9. yüzyıla kadar iniyor. Modern toplumda teknolojinin gelişmesi ve hayat şartlarının değişmesi ile okçuluk eski etkinliğini kaybederek zamanla spor dalı olarak varlığını sürdürmüştür.

Okspor’u 1937 yılında kurdurarak bu alandaki açığı doldurmak isteyen Ulu Önder Atatürk’ün ölümünden bir yıl sonra Okspor kapatılmıştır. Geleneksel Türk Okçuluğu’nun tekrardan canlanarak, yeni sporcular yetiştirip yarışlara katılmak, bu konuda akademik araştırmalar hazırlayarak kaynak oluşturabilmek amacı ile AKUT Spor Kulübü tarafından 2014 yılında AKUT Geleneksel Türk Okçuluğu branşı kurulmuştur.

AKUT Kar Sporları branşı

Ailece Kayak Severler, 2005 yılında ilk olarak bir okul takımı sonrada aileler topluluğu hareketi olarak başlamış ve AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin spor alanında faaliyet göstermesi ile 2009 yılında bu iki kuruluş birleşmişlerdir. Sporcular katıldıkları ilk Asım Kurt Kulüplerarası Kayak Şampiyonası’nda Türkiye İkincisi oldular. Daha sonraki yıllarda 2 genç kadın sporcu 2012-2013 sezonunda Avrupa Gençlik Kış Oyunları’na gönderilmiş ve 2 Türkiye Şampiyonu çıkmıştır.

AKUT Kar Sporları Takımı, kayak alanında 43 Milli sporcu olamk üzere 78 sporcu yetiştirmiş, ulusal ve uluslararası yarışlarda 87 derece sahibi olurken, Snowboard alanında ise, 7 tane Milli sporcu olmak üzere 32 sporcu yetiştirip 37 derece kazanmıştır.

AKUT Motosiklet branşı

AKUT Motosiklet branşı 2012 yılında kurulmuş ve pek çok başarı elde etmiştir. Acil durumlarda öncü ekip ile arama-kurtarma amaçlı olay yerine en hızlı şekilde ulaşabilmek ve gerekli bilgileri bir soraki gelecek olan ekibe aktarabilmek amacı ile kurulan motosiklet branşında bulunan 52 yarışçı, 266 kupa kazanmıştır.

AKUT Oryantiring branşı

Oryantiring sporu ile gönüllüleri buluşturmak ve yeni sporcular yetiştirmek için 2016’da kurulan AKUT Oryantiring branşında 23 lisanlı 114 sporcu bulunmaktadır. Pek çok başarı kazanan sporcular yetiştiren AKUT Oryantiring branşıda, harita ve pusula ile kısa zamanda yön bulabilmek, rotaya ulaşmak ve doğada meydana gelen kazalar nedeni ile AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından düzenlenen ‘Dopa Arama Kurtarma’ operasyonlarında gönüllülerin, sahadaki becerilerini geliştiren önemli etkinliklerin başında yer almaktadır.

AKUT Sualtı branşı

Sualtı sporlarını yaygınlaştırmak amacı ile kurulan AKUT Sualtı branşı, Türkiye’deki “Sualtı Tarihî ve Kültürel Değerlerin Korunması” projelerine öncülük etmek, “SUALTI” zenginliklerini keşfetmek, çevreyi korumak, gerçekleştirilen “Sualtı Arama-Kurtarma” operasyonlarına katılacak olan gönüllüleri eğitim vermek ve spor alanında çalışmalar yapmaya devam etmekte olan bu branş, 14 yaşını doldurmuş gençlerden başlayıp,  sağlık problemi olmayan bütün denizseverlere açıktır.

AKUT Yelken branşı

Kayakta ve snowboard alanında başarılı olan AKUT Kar Sporu Takımı’nın sporcularının yazı değerlendirebilmesi için KİTE sporuna yönelmeleri ve 4 Milli sporcunun Kiteboard kamplarına katılması ile 2009 yılında başlamıştır. Sporcuların elde ettikleri başarılar ile AKUT yelken sporuna yöneldi. 2014 yılında Kiteboard ve Yelken sporunda sporcu yetiştirmek AKUT Spor Kulübü, Yelken branşını açtı.