Orhan Yıldırım: Bu saatten sonra kafa yapıları skora yansıyacak

Usta spor yazarı Orhan Yıldırım, Beşiktaş - Karagümrük maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, "Bu saatten sonra Karagümrük maçının tekniği, taktiği veya bireysel yetenekleri değil, kafa yapıları skora yansıyacak." dedi.

Beşiktaş Medya Grup

Spor yazarı Orhan Yıldırım, Fanatik'teki "Şampiyonluğun düğümü çözülüyor" başlıklı yazısında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Derbi mağlubiyeti sonrasında Beşiktaş teknik ekibi; stres, gerginlik, endişe ve az da olsa güven kaybı yaşayan futbolcularına, moral ve motivasyon yüklemesi yaptı. Karagümrük önünde alınacak galibiyet, şampiyonluk kupasını tutmak demek. Geriye İzmir’de kupayı kaldırmak kalıyor.

Derbi mağlubiyeti sonrasında Beşiktaş teknik ekibi; stres, gerginlik, endişe ve az da olsa güven kaybı yaşayan futbolcularına, moral ve motivasyon yüklemesi yaptı. Karagümrük önünde alınacak galibiyet, şampiyonluk kupasını tutmak demek. Geriye İzmir’de kupayı kaldırmak kalıyor.

Spor Toto Süper Lig’i zirvede tamamlamak hâlâ Beşiktaş’ın elinde. Her ne kadar derbiden üç puan kaybı ile çıkılsa da bu maç farklı. Fatih Karagümrük önünde alınacak galibiyet, şampiyonluk kupasını tutmak demek. Geriye İzmir’de kupayı kaldırmak kalıyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, morali bozulan takımına psikolojik destek oldu. Yapılan yanlışlardan dolayı kimsenin moralini bozmadı. Ekibini bu maça motive etmeye çalıştı. Stres, gerginlik, endişe ve az da olsa güven kaybı yaşayan futbolcularına, moral ve motivasyon yüklemesi yaptı. Bu saatten sonra Karagümrük maçının tekniği, taktiği veya bireysel yetenekleri değil, kafa yapıları skora yansıyacak. Zira ilk yarıda deplasmanda farklı ve rahat kazanan Kartal, kritik maçın favorisi.

Bu işin artık bahanesi yok

Siyah-Beyazlılar’da; başkan, yönetim, teknik ekip ve futbolcular; bu saatten sonra şampiyonluk ikramının, ‘yıkım’ olacağının bilincindeler. Eksik oyuncular, formsuzluklar gibi hiçbir bahane, artık kabul görmez. Şampiyon olacak takım, Karagümrük ve Göztepe’den 4 puan alacak!"