Meral Bilkay’ın Uyum adlı kişisel sergisi F Sanat Galerisi'nde

F Sanat Galerisi, “Uyum” adli Meral Bilkay’ in ilk kisisel sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Beşiktaş Medya Grup

Bu sergiyle galeri yepyeni, farklı formatta eserlerle birlikte sürdürülebilir materyallerden oluşan tasarım ürünlerine de ev sahipliği yapıyor. Edinilen bilgilere göre; sanatçı, izleyici için eserleriyle ilgili aşağıdaki bilgileri paylaştı.

“Yapıtlarım dağınıklıktan arınmış basit tonlar, modern çizgiler, bazen monokrom / tek renge varan, pastel renkler ve yakın ton aralıklarından oluşan bir palet ile yalın bir tasarım yaklaşımı gösterir.

Sadelikle az şeyle ifade etmeyi öncelikliyorum. Mümkün olduğunca minimalize edilmiş biçim, renk, armonik uyum aracıyla, dingin, rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etki yaratmak birincil hedefim. Baskın olmak yerine uyumlu olmayı, hatta tarafsızlığı işaret etmek isterim. Sanırım kullandığım plastik dil, izleyicinin zihninde bu bağlamda kalıcı bir farkındalık yaratmayı sağlayacaktır.

Tonlar sessiz bir dil olarak sözsüz bir iletişime geçecektir. Bu sözsüz dilin oluşturduğu mesaj, benim ve herkesin hayatına anlam katmayı mümkün kılmak istediğim içindir.

Bu sadeleştirilmiş, minimalize edilmiş biçimsel anlatımın içinde gürültü çıkaran, bağıran, karmaşık, çizgiler ise hayatın bize sunduğu zikzagların da sürdürülebilir huzurun içerisinde yer alması gerektiğinin vurgusudur…”

13 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek olan sergide 23 adet sayıda, suluboya, mürekkep kalem gibi teknikler kullanılmış ve dijital illustrasyonlardan oluşan resimler yer almaktadır.