Lüks otomobilleri parçalayan çete çökertildi

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde lüks otomobillerin parçalarını sökerek çalan biri kadın 9 kişilik çeteye yapılan operasyonla çökertildi. Çetenin sabah karşı hırsızlık yaparak 3 saat içerisinde hırsızlığı tamamladıkları açıklandı. Şüpheli 9 kişilik…

Beşiktaş Medya Grup

İstanbul'un 20'ye yakın ilçelerinde özellikle lüks otomobillerin ön konsollları, direksiyonlarını söken ve panellerini çalan 9 kişilik çete yapılan eş zamanlı operasyonla çökertildi. Takip ettikleri panelvanlardan matkap ve inşaat malzemeleri de çalan şebekeye yapılan operasyonda, iki otomobil, otomobillerden çalınan parçalar ile inşaat malzemeleri ele geçirildi. Çalınanların piyasa değerinin yaklaşık 1.7 milyon lira olduğu belirlendi.

3 saat içerisinde hırsızlık işlerini bitiriyorlardı

Yapılan ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri İstanbul'da 20 ilçede yaşanan otomobillerden hırsızlık üzerine çalışma başlattı. Hırsızlık Bürü Amirliğgi Ekipleri 4 aylık teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda çete liderliğini Fırat G.'nin ve Selman D'nin (30) yaptığı, 1'i kadın 9 kişilik hırsızlık çetesinin adreslerini tespit edildi. Ekiplerin çalışmalar kapsamında başta Esenyurt, Avcılar, Başakşehir'in de aralarında bulunduğu 6 ilçe ile Mardin'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Polisin adreslerde yaptığı aramada lüks otomobillerin konsollarında bulunan 'hayalet ekran' diye bilinen çok sayıda dijital gösterge, direksiyonlar, darbeli matkap gibi inşaat malzemeleri ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda 25 bin lira ve 2 adet çalıntı otomobil de bulundu. Çalınan malzemelere hırsızlık büro amirliği ekipleri tarafından el konulurken malzemelerin piyasa değerinin ise yaklaşık 1.7 milyon lira olduğu belirlendi.

9 çete üyesi tutuklandı

Öte yandan, operasyonda yakalanan 9 kişilik çetenin sabah karşı hırsızlık yaparak 3 saat içerisinde hırsızlığı tamamladıkları açıklandı. 9 kişilik çetenin çetenin çaldıkları malzemeler Beşiktaş Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sergilendi. Yakalanan şüpheli 9 çete üyesi Beşiktaş Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Çete üyeleri tutuklanarak cezaevine gönderildi.