Ljajic, Beşiktaş'ta kalmak istiyor

Başarılı performansıyla büyük alkış alan Adem Ljajic, Beşiktaş'ta kalmak istediğini söyledi.

Beşiktaş Medya Grup

Sezon başında siyah-beyazlı kulübe kiralık olarak gelen Adem Ljajic, başarılı performansı ile Beşiktaş camiasının ve taraftarın takdirini kazandı. Siyah-beyazlı taraftar tarafından çok sevilen yıldız oyuncu, Beşiktaş Dergisi'ne verdiği röportajda Beşiktaş'ta kalmak istediğini dile getirdi.

Beşiktaş'ta ve Türkiye'de çok mutluyum

Beşiktaş'ta ve Türkiye'de çok mutlu olduğunu ifade eden Adem Ljajic, gelecek sezonda siyah-beyazlı formayı giymek istediğini söyledi. Çocukluğundan beri Partizanlı olduğunu söyleyen Ljajic, 14 yaşında Partizan'ın tüm altyapı kademelerini geçerek A Takıma çıktığını anlattı. Partizan'ın kalbindeki yerinin ayrı olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, Partizan taraftarı olmaya devam edeceğini söyledi.

Küçüklüğünde büyük takımlarda oynamayı hayal etmediğini, sadece Partizan'da oynamayı ve kupa kaldırmayı hayal ettiğini anlatan Ljajic, bu hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Futbolculuk devam ettikçe profesyonelliğin devreye girdiğini ve İtalya'da da oynadığını, şimdi de Türkiye'de oynadığını söyleyerek, hala Partizan'ın maçlarını takip ettiğini dile getirdi.

Avrupa'da geçirdiği dönemleri anlatan Adem Ljajic, Alex Ferguson tarafından çağrılmanın çok güzel bir duygu oladuğu ifade ederek, o zamanlar 17 yaşında olduğunu ve Manchester United'ın oyuncusu olarak Partizan'da oynadığını anlattı. Ronaldo, Scholes ve Giggs gibi yıldız oyuncularla antrenman yapma şansı bulduğunu söyleyen Adem, çalışma izni çıkmadığı için Fiorentina'ya gitmeye karar verdiğini söyledi. Floaransa'da da çok güzel 3 buçuk yıl geçirdiğini söyleyen oyuncu, güzel anılarla hatırladığını ekledi.

Türkiye benim için yeni bir tecrübe

Türkiye'nin kendisi için yeni bir tecrübe olduğunu söyleyen Adem Ljajic, buradaki futbolu ve yaşamı fazla bilmediğini, İtalya'daki 9 yıldan sonra bunun yeni bir tecrübe olduğunu söyledi. İlk üç ayın biraz zor geçtiğini söyleyen Ljajic, bu dönemde kendi oyun tarzını sahaya tam olarak yansıtamadığını, her şeyin kendisi için çok yeni olduğunu ancak, şimdi hem yaşam hem de futbol olarak Türkiye'deki hayatın daha çok içinde olduğunu dile getirdi.

Hedeflerimize doğru yürüyoruz

Süper Lig'in çok güzel bir hal aldığını söyleyen Adem Ljajic, liderler puan farkının 3, ikincinin ise 1 puan gerisinde olduklarını belirtti. Hedeflerine doğru ilerlediklerini söyleyen yıldız oyuncu, ligin ikinci yarısında pek çok maçı kazandıklarını ve bunu devam ettirdikleri takdirde başarıya ulaşacaklarını söyledi. Yolumuza devam ederek, önümüzdeki maçları kazanmalıyız diyen oyuncu, hedeflerinin dört maçı da kazanmak olduğunu ancak, önlerinde olan iki takımın da puan kaybetmesini bekleyeceklerini sözlerine ekledi.

Beşiktaş'ta kalmak istiyorum

Siyah-beyazlı takımda kiralık olarak bulunduğunu dile getiren Adem Ljajic, gelecek yıl da burada kalmak istediğini söyledi. Kendini burada çok iyi hissettiğini, takım olarak da ülke olarak da burada olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Buna kulüplerin karar vereceğini de belirten Ljajic, gelecek sene de siyah-beyazlı formayı giymeyi diledi.

Her maçın hikayesi başka

Her maçın kendine ait bir hikayesi olduğunu dile getiren Adem Ljajic, genellikle maçtan bir gece önce iyi dinlenmeye ve maç saatine kadar konsantre olmaya çalıştığını anlattı. Sahaya çıktığında takım için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalıştığını anlatan oyuncu, maç sırasında arkadaşları için fırsatlar yaratmaya ve onlara defansit olarak yardım etemeye çalıştığını söyledi. Asıl görevinin hücum olduğunu belirten yıldız oyuncu, gerekli durumlarda defansit olarak da arkadaşlarına yardım ettiğini söyledi ve “Bu şekilde takım olgusu daha çok öne çıkıyor” dedi.

Taraftarımız olmasa bugünlere gelemezdik

“Beşiktaş taraftarı her daim bizimle” diyen Adem Ljajic, Ankaragücü maçında stadı tamamen doldurduklarını ve bunun da takımı olumlu yönde etkilediğini aktardı. Taraftarın yanlarında ve yakınlarında olmasının onlar için çok önemli olduğunu ifade eden yıldız futbolcu, taraftar olmasaydı şu anda bu durumda olamayacaklarını söyledi. Ljajic, bu birlikteliğin sezon sonuna kadar devam etmesini, hedefledikleri başarılara, şampiyonluğa hep birlikte ulaşmalarını diledi.