Küresel ısınma ve okyanus sıcaklığında artış

Küresel ısınma ile beraber deniz su sıcaklığında ciddi bir artış gözlemlendi. Bu nedenle birçok deniz canlısına ev sahipliği yapan uçsuz bucaksız okyanuslar, içerisinde yaşayan mercan, balık ve bitkileri tehlike altına…

Beşiktaş Medya Grup

Okyanus yüzeyinde sıcaklıklar artıyor. Bilim adamlarınca yapılan araştırmada su sıcaklığının yüzyılın en üstüne ulaştığı ve okyanusta yaşayan canlıların hayatını ciddi biçimde tehlikeli olabileceğinin altını çizdi.

Yapılan araştırmada, yaz mevsiminde, okyanusun sıcaklığının rekor seviyelerde olduğu belirtildi ve bunun son 100 yılda arttığına da dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan araştırmalara göre bilim adamlarının yaptıkları deniz suyu ölçümlerinde 26.5 santigratlık bir sonuç elde edildi.

1982-2016 tarihlerinde deniz yüzeyinde ki suyun sıcaklığında artışlar gözlemlenirken, dünyanın da ısınmasıyla bu sıcaklık dalgasının denizde yaşayan canlılar için felaket olabileceği de kanıtlandı.

Bu felaket sonucu sıcaklık artışlarının hem deniz canlılarına zarar verip, hem de küresel ısınmanın sonuçlarının yaşandığı belirtildi.

Uzmanlar denizde yaşayan istakoz gibi bazı dayanıklı hayvanlara daha az zarar verirken, ısınmadan olumsuz etkilenecek canlıların ise gerçek bir tehlike altında olduğunu söylediler.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmada ayrıca deniz bitkilerinin de yaşam tehlikesi altında bulunduğunun altı çizildi. Bunun yanısıra ısınmadan ötürü deniz bitkilerinin  ve organizmalarında zarar görebileceği belirtildi.

Bu nedenle deniz ürünlerinin azalması ve bitki çoğalmasının da olumsuz etkilenebileceğinin sinyallerini görmüş oldular.

Sonuç olarak küresel ısınma ile artan deniz suyu sıcaklığı denizde yaşayan tüm canlılar için tehlike oluşturuyor. Eğer bu sıcaklık artışının önüne geçilemezse, aynı zamanda yaşanan bu olayla, gıda sektörlerinde  problem yaşanabilir, yiyecek deniz ürünleri çeşitlerinde azalma gözükebilir.