Kartal’ın evinde zafer sevinci

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 11. haftasında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde ağırladığı Promitheas Patras’ı 96–74 skorla yendi.

Beşiktaş Medya Grup

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 11. Haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Promitheas Patras ile karşı karşıya geldi. BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanan maçı siyah-beyazlılar, 96–74 skor ile kazandı.

Maçtan ayrıntılar

Potanın Kartalları maça, Pressey, Rich, Erkan, Burak Can ve Buva ile başladı. Maça Rich'in üç sayılık isabetiyle 3-0 başlayan Beşiktaş, 1. çeyreği Beşiktaş Sompo Japan:16 Promitheas Patras:21 şeklinde geride tamamladı. İkinci çeyreğe Gibson'un üç sayılık basketiyle başlayarak farkı 19-21 yapan Beşiktaş Sompo Japan, ilk yarıyı da 38 – 42 olarak geride tamamladı.

İkinci yarıda ilk basketi Buva ile bularak farkı 40-42 yapan siyah-beyazlılar, Benzing'in basketiyle skoru 42-42 eşitledi ve Pressey'in üç sayılık basketiyle de 47-45 öne geçti.

3. çeyreği 67-57 olarak önde tamamlayan Beşiktaş Sompo Japan, maç sonunda Promitheas Patras’ı 96 – 74 skorla yenerek, salondan zaferle ayrıldı.

Baskılı oyunla maçı kazandık

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Dusko Ivanovic, maçın ardından yaptığı açıklamalarda, “Maça iyi başlamadık. Bir türlü ritim bulamadık. İlk periyotta altı top kaybettik. Akışkan bir oyun oynayamadık. İkinci yarıda tam saha baskı yaparak çok top kazandık ve maçı lehimize çevirmeyi başardık.” şeklinde konuştu.