İşyerindeki stresi “Modern Stres Yönetimi” ile azaltın

Modern Stres Yönetimi Eğitmeni Melek Dilek Kırıkkanat, işyerlerinde “Stres Yönetimi” konusunda dikkat edilmesi gereken hususları ve alınacak önlemler anlattı.

Beşiktaş Medya Grup

Modern Stres Yönetimi eğitmeni Melek Dilek Kırıkkanat kurum ve kuruluşların stres için aldığı önlemlerin yeterli olmadığını belirterek “İşyerlerinde uzman ekipler tarafından verilebilecek, Modern Stres Yönetimi Eğitimleri sonucunda, çalışanlar maruz kalacakları stres kaynaklarına karşı baş etme metotlarını öğrenerek, işyerlerinde oluşabilecek stresi elimine edilebilirler. Böylece işyerlerinde istenilen performans sergilemelerinin önünü kesen olumsuz duygu, kısıtlayıcı inanç gibi her türlü blokajın (duygu tıkanıklığını ) ortadan kaldırmaları sağlanabilir” dedi.

Modern stres yönetimi uygulamaları ile stresi azaltıp daha rasyonel bir iş ortaya çıkarabileceğini vurgulayan eğitmen Kırıkkanat “Bu uygulamalar ulaşabileceğinizi düşündüğünüz hedeflerin daha da yükselmesini sağlar, size işinizi daha kısa sürede tamamlamanızı ve ondan daha fazla keyif almanızı sağlayacak enerjiyi verir. Aynı zamanda blokajları ortadan kaldırarak yeni düşüncelerin serbestçe akmasını sağlar ve iş ortamında yaşadığınız travmalardan kurtulmanıza yardımcı olur” şeklinde konuştu.

İş hayatındaki ilişkileri geliştirmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Kırıkkanat “ Kendinizi nasıl değerlendiriyorsunuz? Lider, takım elemanı, meslektaş, idareci? Kendi işinizle ilgili daha belirgin roller de oluşturabilirsiniz ama yalnızca zayıf olduğunuz alanlara odaklanmayın. Başarılı olduğunuz yanlarınızı geliştirmek sizi daha da iyi bir konuma taşıyacaktır” dedi. Kırıkkanat sözlerine şöyle devam etti:

“Düşünebildiğinizin ötesinde bir performans sergilemek bütün yaşamınızı değiştirir. Yaşamınıza enerji katar ve size daha iyisini yapma, sınırlarınızı aşma isteği verir. İşin aslı, keyif vermeyen bir performans başkaları içinde zaman kaybıdır. Modern stres yönetimi uygulamaları sonucunda, hiçbir sınırımızın olmadığını, sınır sandığımız şeylerin aslında yalnızca daha önce varlıklarının farkında olmadığımız için aşamadığımız bir takım duvarlar olduğunu görmekteyiz. Bizden beklenen performansı nerede, ne zaman ve kiminle gerçekleştirecek olursak olalım bir hedefimiz var: performansı sergilerken yüzümüzdeki gülümsemeyi kaybetmemek.”