İşte 2018 erken seçim sürecinde yapılacaklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklamasından sonra gözler 24 Haziran 2018'de yapılacak olan seçimlere yöneldi.

Beşiktaş Medya Grup

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim tarihini açıklamasından sonra gözler 24 Haziran 2018'de yapılacak olan seçimlere çevrildi. 66 günlük seçim maratonu boyunca adım adım devam edecek süreçte bazı kritik noktalar bulunuyor.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında erken seçim için açıklamalarda bulunması Türkiye'nin bir anda gündeme olmasına neden oldu. Erken seçim çağrısının hemen ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bugün Beştepe'de bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, zirvede bazı konuları ele aldı. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilliği genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçiminin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacağını resmen duyurdu. Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında ise 66 günlük seçim süreci de resmen başlamış bulundu.

Seçim Süreci

Erdoğan konuşmasında, "Konu ile ilgili olarak yasal süreci hemen başlatıyoruz. YSK da seçim çalışmalarına derhal başlayacaktır." dedi. Gözler artık tamamen YSK'ya çevrildi. YSK'nin erken seçimler için izlediği yol haritasında 1 Kasım'daki erken seçimin yolunun izleneceği de gün yüzüne çıkmış oldu.

1 Kasım'da Milletvekili Seçimi Kanunu'ndaki 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar veren YSK, 60 gün içerisinde tamamlanacak yeni bir takvim oluşturmuştu.