Fazıl Say’dan 100. Yıl Marşı

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı için bestelediği, sözleri şair Ayten Mutlu’ya ait 100. Yıl Marşı'nı sosyal medya hesaplarında paylaştı. Fazıl Say, "Biz besteciler tohumlar ekeriz. Eserlerimiz…

Beşiktaş Medya Grup

Fazıl Say, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı için bestelediği, sözleri şair Ayten Mutlu'ya ait “100. Yıl Marşı”nın sosyal medya hesaplarında paylaştı. Say, önce marşın sözlerini paylaştı. 23 Nisan akşamı, İzmir’de AASSM salonunda, saat 20.00’de, 230 kişilik dev orkestra-koro ile, “100. YIL MARŞI” ilk kez halkla buluştu. Girişin ücretsiz olduğu konsere, tüm halk davet edildi. 

Edinilen bilgilere göre; Say'ın, Twitter hesabında; “Size ilk olarak, Marş şiirimizi sunmak isterim. Şair Ayten Mutlu'nun 1984 yılında yayınlanan şiir kitabındaki umut dolu ‘Ver Elini' şiirinin ‘100 Yıl Marşı' olabileceğini birkaç ay önce düşündüm, kendisi geçen ay ‘100. Yıl' ile ilgili gerekli eklemeleri yaptı” açıklaması paylaştı.

Fazıl Say, konserin ardından aşağıdaki ifadeleri paylaştı:

"100. Yıl Marşı’na gösterdiğiniz büyük ilgiye içtenlikle teşekkür ediyorum. Tüm emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum. İşin aslı, biz besteciler tohumlar ekeriz. Eserlerimiz tohumlardır; Zamanla, fidan olur, çiçek olur, ağaç olur, orman olur. Zamanla.. Daha nice nice yüzyıllara"

"Dostlarım, 23 Nisan gibi özel ve anlamlı bir günde 100. Yıl Marşımızı paylaşmak benim için mutluluktur. İyi dinlemeler diliyorum, güzel enerjiler getirsin size bu müzik. Bir gün hep beraber söylemek umuduyla. İçtenlikle, sevgiyle. Fazıl"