Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de ikili temaslarda bulundu

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak üzere ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basına kapalı olarak ülke liderleri ile görüştü.

Beşiktaş Medya Grup

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu görüşmelerine katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin düzenlediği etkinliğe katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Türk ve Amerikalı Müslümanlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin gönül sınırlarının coğrafi sınırlarının ötesinde olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin  Arakan, Somali ve Suriye’nin dertleri ile yakından ilgilendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlerle görüştü

Birleşmiş Milletler 73. Genel Kurulu için New York’a giden Erdoğan, burada pek çok ülke lideri ile görüştü. Cumhur başkanı Erdoğan,  Malcolm X’in kızları Qabılah ve Ilyasah'ı eşi Emine Erdoğan ile birlikte kabul etti. Daha sonra BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i kabul eden Erdoğan, Guterres'in ziyaretçi defterini görüşmeden önce imzaladı. Suriye’de yaşananları görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Antonio Guterres, daha sonra Türkiye ile Rusya’nın İdlib’de oluşturduğu silahlardan arındırılmış bölge hakkındaki anlaşmadan memnun olduğunu ifade etti.

Sonrasında, Dünya Ekonomi Forumu Kurucusu ve Yönetici Başkanı Klaus Schwab'ı kabul eden Erdoğan, 25 dakika boyunca basına kapalı olarak görüştü.

KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay'ı kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın görüşmesi 15 dakika sürdü.  Ardından Belçika Başbakanı Charles Michel'i ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Belçika ilişkilerini değerlendirdiler.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmeden sonra otele geçerek Ruhani görüşme gerçekleştirdi.