Cumhurbaşkanı adayları TRT'de

24 Haziran seçimleri için yarışan Cumhurbaşkanı adayları için radyo ve televizyonda yapacağı propaganda konuşmaları için Yüksek Seçim Kurulu'ndan açıklama yapıldı. Bu arada Yüksek Seçim Kurulu'dan yapılan bir diğer açıklamada Deniz…

Beşiktaş Medya Grup

Yüksek Seçim Kurulu 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için radyo ve televizyonda yapacakları propagandalarının gün ve saatlerin belirlenmesi hakkındaki Resmi Gazete'de yayınlandı.

 

Konuşmalara 10 dakika ile sınırlı

Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 24 Haziran seçimlerde yarışacak olan Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Doğu Perinçek ve Temel Karamollaoğlu'nun propaganda süreleri 10 dakikayı geçmeyecek. Cumhurbaşkanı adaylarına 2 konuşma hakkı tanınıyor. Cumhurbaşkanı adayların propaganda süresinde yarısı aşmamak süretiyle görüntülü verilebilecek. Bu propaganda konuşmaları TRT başka kanallarada verebilecek.

Propagandalar özel televizyonlarda da yayınlanabilecek

TRT'deki propaganda konuşmaları özel kanallarda TRT'nin usul ve esaslarına göre yayınlayacak. Ulusal yayınlardaki propagandalar Yüksek Seçim Kurulu tarafından denetlenirken, yerel televizyon ve radyoların Seçim kurullarında takip edilecek. Cumhurbaşkanı adayların görüntülü ve görüntüsüz konuşma ve propaganda yapacakları açıklanırken, seçime ilk gün ve son televizyonda görüntülü propaganda yapabileceği açıklandı.

Konuşma sıraları kura ile belirlenecek

Cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce, Meral Akşener, Doğu Perinçek ve Temel Karamollaoğlu'nun TRT'deki propaganda ve konuşma yayınları kura ile belirlenecek. Kura çekimi her iki tarafın temsilcileri hazır bulunacak.

Tarihler belli oldu

Televizyon ve radyoda propaganda konuşmasi yapmak isteyen adayların 6 Haziran Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Televizyonda konuşmak sırası için ise 7 Haziran Perşembe günü saat 15.00'te yapılacak. İlk turda adayın belirlenmemesi durumunda ikinci tur adaylar için başvuru tarihi 1 Temmuz Pazar saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kurulu'na bildirmek zorunda. Yine televizyonda isim sırası belirleme 2 Temmuz Pazartesi saat 15.00'te yapılacağı açıklandı.

Cumhurbaşkanı adayları ne zaman konuşacaklar

Yüksek Seçim Kurulu'nun yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı adaylarının propaganda konuşmaları 17 Haziran Pazar ile 23 Haziran Cumartesi günleri arasında saat 18.00'de, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalındığı takdirde 4 Temmuz Çarşamba ve 7 Temmuz Cumartesi günü yine aynı saat olan 18.00'de yapılacağı açıklandı.

Yüksek Seçim Kurulu Deniz Baykal kararını açıkladı.

Öte yandan, CHP'den aday adayı olan ancak listeye giremeyen Tarkan Yılgün'ün sağlık sorunları yaşayan ve Antalya'dan 1. sırada aday gösterilen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu. Yılgün'ün, Deniz Baykal'ın sağlık sorunun olup olmadığını heyet raporu ile açıklanması istedi. Yüksek Seçim Kurulu'da yaptığı açıklamada Deniz Baykal'ın adaylık konusunda sorun yaşamayacağı ve bir sorun teşkil etmediğini açıkladı. YSK, "Deniz Baykal milletvekili olabilir" açıklamasında bulundu.