Cenk Tosun'dan Beşiktaş ve Burak Yılmaz açıklaması

Cenk Tosun, Beşiktaş ve Burak Yılmaz hakkında yaptığı açıklamalarla, siyah-beyazlı formayı giyerken birlikte muhteşem bir ikili olabileceklerini ifade etti.

Beşiktaş Medya Grup

Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un Beşiktaş sevgisini tüm dünya biliyor. Yıldız oyuncuya siyah-beyazlı yönetim de yeniden Beşiktaş forması giydirmek istiyor. Cenk Tosun'dan vaz geçmeyen Beşiktaş, yeni bir adım atmak için hazırlanıyor.

Yeni sezonda Cenk Tosun'u kadroda düşünmeyen Everton'a kiralama teklifinde bulunmayı planlayan Beşiktaş'ın bu hafta içinde ciddi bir adım atacağı ileri sürülüyor. Medyada yer alan iddialara göre, bu hafta Umut Güner Everton'a resmi bir teklifte bulunacak. Milli futbolcuyu bonservisi ile birlikte vermeyi düşünen Everton'ın kiralama tekliklerini de değerlendireceği öğrenildi.

Tosun Paşa'dan Burak Yılmaz açıklaması

Bir internet sitesine açıklamalarda bulunan Cenk Tosun, Burak Yılmaz hakkında çok özel açıklamalar yaptı. Beşiktaş'a sezon başında gelseydi tablonun çok farklı olacağını dile getiren Tosun, Burak Yılmaz'ın gol atmak için doğduğunu, en sevdiği ve en iyi yaptığı iş olduğunu söyledi. Devre arasında transfer olduktan sonra bunu herkesin gördüğünü belirterek, sezon başında gelseydi Beşiktaş'ın şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olacağını söyledi. Ayrıca, Burak Yılmaz'ın tüm yaşananlara rağmen Beşiktaş'a layık olduğunu attığı gollerle gösterdiğini dile getiren Cenk Tosun, çok çalıştığını ve Beşiktaş taraftarının da onu geri kazandığını sözlerine ekledi.

Her ikisininde son vuruşlarda çok iyi olduğunu söyleyen Cenk Tosun, ceza sahasında yakaladıklarında yüzde 80-90 vurduklarını belirterek, Burak Yılmaz'ın ayrıca defans arkası koşuları çok iyi yaptığını, kendisinin Burak kadar o işi iyi yapamadığını dile getirdi.

Yandan ortalara ve kafa vuruşlarında da kendisinin daha iyi olduğunu dile getiren Cenk, top geldiğinde oyunu soğutma ya da takımı rahatlatma konusunda da iyi olduğunu söyledi.

İki Şenol'da çok önemli

Biri babası Şenol Tosun, diğeride teknik direktör Şenol Güneş olarak hayatındaki iki Şenol'unda çok önemli olduğunu vurgulayan Cenk Tosun, İngiltere'de Şenol Güneş'in sayesinde oynadığını, şampiyonluk senesinde ve Şampiyonlar Ligi'nde üzerinde çok durduğunu ve kötü oynadığı maçlardan sonra bile hep görev verdiğini, öğretmen olduğu için de oyunculara çok farklı yaklaştığını ifade ederek, Şenol Güneş'in Türkiye'ye faydalı olacağını, gerçekten hak edene formayı verdiğini de sözlerine ekledi.

Çok iyi bir kalbi var

Beşiktaş'ın eski kalecisi Fabricio Ramirez hakkında da konuşan Cenk Tosun, yıldız kaleciyle konuştuğunu ve buraya gelmesini çok büyük bir hata olarak gördüğünü, “Keşke Beşiktaş'ta kalsaydım” dediğini açıkladı. Kendisinin ve diğerlerinin olduğu gibi İngiltere'de oynamanın hayali olduğunu söyleyen Cenk Tosun, Fabri'nin gittiğini ve yapamadığını, 2-3 maç sonra kadroya alınmadığını ve mutsuz olduğunu ifade ederek, Fabri'nin Türkiye'ye dönmek istediğini söyledi. Fulham'ın şuan ikinci lige düştünü ve orada oynamasını dileyerek Fabri'nin çok iyi kalpli biri olduğunu söyledi.