Beşiktaş’ta tarihi lisede yangın

Beşiktaş Ortaköy’de yer alan Kabataş Erkek Lisesi’nde yangın çıktı. Alevlerin, çatının tamamını sardığı öğrenildi.

Beşiktaş Medya Grup

İstanbul’un en eski liselerinden biri olan 1908 yılından beri öğretim yapan ve kampüsü Beşiktaş Ortaköy’de bunulan  Kabataş Erkek Lisesi’nde, bu akşamüstü yangın çıktı. Pek çok yerden görülen dumanların yükseldiği yangına İBB Beşiktaş, Beyoğlu ve İstinye itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Ayrıca, İBB Kadıköy ekibinin de sevk edildiği öğrenildi.

Çırağan Caddesi ‘ndeki Kabataş Erkek Lisesi’nin bahçesinde bulunan ve tadilat yapılan üç katlı binada çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek sinema salonunun çatısının tamamını sardı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yangından dolayı cadde trafiğe kapatıldı. Yangın itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucunda, kısa zamanda kontrol altına alındı.

İBB'den ilk açıklama

İBB’den yapılan açıklamada ise, Kabataş Erkek Lisesi’nin bahçesinde bulunan ve tadilat yapılan 3 katlı sinema salonunun çatısında çıkan yangına, İBB Beşiktaş, Beyoğlu ve İstinye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini ayrıca İBB Kadıköy ekibinin de sevk edildiği belirtilerek, okul ve öğrencilere yönelik herhangi bir riskin olmadı ifade edildi.

Yangını kontrol altına alan itfaiye ekiplerinin soğutma çalışmaları ise, sürüyor.