Beşiktaş'ta gençlerle gelen puanlar

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş sakat ve cezalı futbolcu nedeniyle takım kurmakta zorlanınca ibreyi gençlere çevirdi. Genç futbolcular Dorukhan, Güven Yalçın, Erdem Seçgin ve Fatih Aksoy'da buldukları şansları iyi değerlendirdi.…

Beşiktaş Medya Grup

Beşiktaş'ta kötü günler geride kaldı. Sezon başında bu yana bir türlü yakalayamadığı seri galibiyetlerine ilk yarının sezon sonuna doğru çıkışa geçti. Kayseri'de Ankaragücü'nü yenen Kara Kartal, 97 gün sonra deplasmanda maç kazanmış oldu. Kendi saha ve seyircisi önünde Galatasaray derbisini 1-0'la geçen siyah beyazlı ekip, deplasmanda Sarpsborg'a karşı 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2'lik bir skorla sahadan ayrıldı. Bu galibiyetlerle Kara Kartal hem Avrupa'da yoluna devam ederken, Türkiye Süper Ligi'nde son maçta Galatasaray'ı 1-0 yenerek şampiyonluk umutlarını iyice alevlendirdi.

Sakatlar çok ama kayıp yok

Gökhan Töre, Pepe, Roco, Gökhan Gönül, Babel ve Medel'in sakatlığının yanı sıra özellikle defansta büyük sıkıntı yaşayan Kartal, Sarpsborg ve Ankaragücü maçlarını kayıpsız kapatmayı bildi. Bu sakatlar içinde derbi maçında sahaya dönen tek isim ise Gray Medel oldu. Beşiktaş, Galatasaray derbisinde yıldız oyuncu olmadan da kazanılabileceğini gösterdi.

Taraftarın inancı tam

Önümüzdeki haftalarda alınan kötü sonuçlar nedeniyle yönetim ve futbolcuları protesto eden taraftar da alınan bu son seri galibiyetler sonunda takımla barışmış oldu. Özellikle deplasmanda 2-0'dan geriye dönen Kara Kartal taraftarın takıma inancını tekrar geri getirdi. Bu galibiyetle derbide taraftar her zaman olduğu gibi yerini aldı, futbolcuların sahadaki gibi tribünde efor sarf ettiler.

Gençlere verilen şansları iyi kullandı

Beşiktaş teknik patronu Güneş sakatlık nedeniyle gençlerle sahaya çıktı. Bunlardan biri Dorukhan, Galatasaray, Sarpsborg ve Ankaragücü maçlarında ilk 11'de sahaya çıktı. Dorukhan 270 dakika sahada kaldı. Güven Yalçın, Ankaragücü ve Galatasaray derbisinde ilk 11'de şans buldu. Ankaragücü maçında 71 dakika oyunda kaldı. 1 gol ve 1 asistle oynayan Kara Kartal'ın genç oyuncusu Güven Yalçın, Galatasaray derbisinde 45 dakika sahada kaldı. Diğer genç oyunculardan Erdem Seçgin ve Fatih Aksoy'da deplasmanda oynanan Sarpsborg maçında görev aldı.