Beşiktaş, transferi Twitter’dan duyurdu!

Beşiktaş, Twitter hesabının kapak fotoğrafına Liverpool’un kalecisi Loris Karius’un fotoğrafının ve #COMETOBEŞİKTAŞ yazısının bulunduğu resmi koyarak, transferi duyurdu.

Beşiktaş Medya Grup

Beşiktaş’ta hareketli dakikalar yaşanıyor. Bir süredir Beşiktaş’a transfer olması gündemde olan Liverpool’un kalecisi Loris Karius’u transferinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Bugün Beşiktaş’ın Twitter hesabının kapak resmine Loris Karius’un fotoğrafını koyması, transferin gerçekleştiği izlenimini verdi. Beşiktaş, sosyal medya hesabından yaptığı bu paylaşımı ile Loris Karius’u kadrosuna kattığının mesajını verdi. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Twitter üzerinden yapılan bu paylaşım, Beşiktaş taraftarını heyecanlandırdı.

Öte yandan, Beşiktaş ile anlaşmaya varan  Alman kaleci Loris Karius’un bugün 19:30’da İstanbul’a gelerek sağlık kontrolünden geçeceği ve resmi olarak anlaşmayı imzalayacağı ileri sürülmüştü. Liverpool Echo’nın haberinde yer alan ifadelere göre, Loris Karius ile Beşiktaş üç gün önce aralarında ön anlaşmayı imzaladığı ve bugün Türkiye’ye gelerek sağlık kontrolünden geçip resmi olarak anlaşmayı imzalayacağı ileri sürüldü.

Başkan’dan Loris Karius yorumu

Liverpool’a ilk yıl 1 milyon, ikinci yıl ise 1.5 milyon Euro kiralama bedeli ödeyecek olan Beşiktaş’ta Loris Karius’un bir yıllık maaşı ise, 1.7 milyon Euro civarında olacağı öğrenilirken, ayrıca da iki yılın sonunda Siyah-beyazlı kulübün Loris Karius’un bonservisini de 8 milyon euro’ya satın almak zorunda olduğu ileri sürüldü. Diğer bir taraftan Beşiktaş’ın Loris Karius’un sözleşmesine 25 milyon euro’ya serbest kalabileceği ifadelerinin bulunduğu bir maddeyi de eklettiği edinilen bilgilerin arasında yer alıyor.

Şu sıralarda kesinleşmiş bir şeyin olmadığını ifade eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 25 yaşındaki Alman kalecinin ilgilendikleri bir oyuncu olduğunu ancak, şu sıralarda kesinleşmiş bir şeyin olmadığını söyleyerek, olmasını istediğini belirtti.

Beşiktaş’ın resmi Twitter hesabındaki arka planında Loris Karius’un #ComeToBeşiktaş etiketi ile fotoğrafının bulunduğu resim paylaşıldıktan bir süre sonra silinerek sadece “#COMETOBEŞİKTAŞ #NEWEPISODE Coming Soon…” ifadelerinin bulunduğu resmin konulması akıllarda soru işareti oluşturdu.

Loris Karius kimdir?

Loris Karius, 1993 yılında Almanya’nın Biberach an der Riss şehrinde 22 Haziran’da doğmuştur. 1,89 metre boyunca ve 75 kilo olan Loris Karius, futbola dedesinin yönlendirmesi ile başlamıştır. Biberach an der Riss’de özel futbol eğitimi gören Loris Karius, futbol kariyerine Stuttgart’ta 2005 yılında başlamıştır. 2009 yılında İngiltere’ye taşınan Alman kaleci, Mainz 05 ile Almanya’ya geri dönmüştür. Bundesliga’da ilk transfer kaleci olarak ligin en iyi ikinci kalecisi seçildi. 2016 yılında Liverpool’a 4,7 milyon Pound’a transfer olan Loris Karius, ilk Premier Ligi maçında Hull City’e karşı 5-1 yenilgi ile sonuçlanan maçta forma giydi. İlk 11’den düşen kaleci, 2018 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi Final’inde kalesini Real Madrid’e karşı savundu. Maçta 3 gol yemesinden sonra tribünlerdeki Liverpool taraftarlarının önünde ağlayan Alman kaleci, yediği goller yüzünden Twitter’dan ölüm tehditleri aldı. Hem kendisinin hem de ailesinin tehdit altında olduğunu ifade eden Loris Karius, polisten soruşturma talebinde bulundu.