Beşiktaş Dünya Kupası'nı kazandı

FIFA, Dünya Kupası'na futbolcu gönderen kulüplere 209 milyon dolar dağıtacak. FIFA'nın belirlediği bu rakam içinden Türkiye'deki kulüpler içinde en büyük payı Siyah beyazlı kulüp kasasına koyacak.

Beşiktaş Medya Grup

Rusya'da düzenlen Dünya Kupası'nda Beşiktaş forması giyen futbolcuların kulübün kasasını doldurdu. FIFA’nın Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası’na oyuncu gönderen takımlar için oluşturduğu "Kulüp Faydalandırma Programı", Beşiktaş'ın yüzünü güldürecek.

FIFA kulüplere 209 milyon dolar dağıtacak

FIFA'nın, Rusya'da düzenlenen 2018 Dünya Kupası’na futbolcu gönderen tüm kulüplere ayrılan toplam bütçe 209 milyon dolar olarak belirlendiği açıklandı. Bu para Dünya Kupası'na futbolcu gönderen kulüplere pay edilecek. FIFA'nın belirlediği bu rakam içinden Türkiye'deki kulüpler içinde en büyük payı ise Beşiktaş'ın alacağı açıklandı. Siyah beyazlı ekip bu pay içinden kasasına girecek para 860 bin dolar olarak belirlendi. Türk kulübü olarak ikinci sırada ise 637 bin dolar ile Galatasaray gelirken, Bursaspor'un kasasına ise 536 dolar girecek.

Dünya Kupası'nda en çok kazandıran futbolcu Vida

Spor Toto Süper Lig'te firma giyen futbolcular arasında en çok katkıyı getiren oyuncu ise Galatasaray'ın file bekçisi Muslera olduğu açıklandı. Uruguaylı kaleci Muslera 315 bin dolar ile kulübüne katkı sağlamış oldu. Beşiktaş'ın Hırvat stoperi Vida toplamda 392 bin dolar sağlasa da statünün uygulandığı biçimde bu paranın üçte 2'si Kara Kartal'ın kasasına girdiğinden, Vida, Muslera'nın gerisinde rakam olarak kalmış oldu. 

Dusko Tosic üzerinden ne kadar para gelecek?

Siyah beyazlı ekibin Çin kulübüne sattığı Dusko Tosic'ten de pay alacak. Statü gereği satılmasına rağmen aynı sebepten dolayı Tosic üzerinden de para kazanacak. Sırbistan formasıyla turnuvalarda oynayan Dusko Tosic, Milli Takıma çağrıldığı sırada Beşiktaş kulübünden ayrılmış olsada siyah beyazlı ekibin kasasına belli bir miktarda para girecek.

Kartal, FIFA'dan hangi futbolcular üzerinden pay hakkı kazandı

Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Beşiktaşlı futbolcular kulüplerine ne kadar para kazandırdılar. Quaresma, Vida, Pepe ve Tosic Beşiktaş kulübünün kasasına ne kadar para kazandırdıklar rakamlar şöyle:

Quaresma (Portekiz Milli Takımı): 

Dünya Kupası'nda Portekiz Milli Takımı, 30 Haziran'da oynadığı ikinci tur maçında Uruguay Milli Takımı'na yenilmişti. Portekiz Milli Takımı bu yenilgiyle turnuvaya veda etmişti. Bu turnuvada Quaresma Beşiktaş kulübü için 31 günlük hak etmiş oldu. Bu da Quaresma üzerinden Beşiktaş'ın kasasına girecek para ise 264 bin 430 dolar.

Vida (Hırvatistan Milli Takımı):

Fransa ile final oynadığı 15 Temmuz'a kadar mücadele eden Hırvatistan Milli Takımı'ın formasını giyen Vida 46 günlük hak elde etmiş oldu. Bu hak edişten kazanılan para ise 392 bin 380 dolar. Bu paydan Beşiktaş kulübünün kasasına girecek para ise üçte 2'si siyah beyazlı ekibe, üçte 1'i ise Dinamo Kiev'in kasasına gidecek. Vida üzerinden Kara Kartal'ın kasasına girecek net rakam ise 261 bin 586 dolar.

Pepe (Portekiz Milli Takımı):

Pepe'de Dünya Kupası'nda, Portekiz Milli Takımı forması ile 31 günlük hak elde etti. Vida da olduğu gibi 264 bin 430 dolar hak eden Pepe'den Beşiktaş'ın pay olarak üçte 2'sini kazanırken, Real Madrid'in kasasına ise üçte 1'i girecek. Beşiktaş kulübünün Pepe'den kazanılan hak edişten kazanılan para 176 bin 286 doları kasasına koyacak.

Tosic (Sırbistan Milli Takımı): 

Kara Kartal, Çin kulübüne satılan Dusko Tosic'ten pay hakkı alacak. Sırbistan Dünya Kupası'nda 27 Haziran'da Brezilya ile oynamıştı. Beşiktaş'ın eski futbolcusu Dusko Tosic'te Dünya Kupası'nda 28 günlük bir hak elde etti. Tosic'in hak ettiği ücret 238 bin 840 dolar. Bu rakamın üçte 2'si Beşiktaş'ın olurken, üçte 1'i ise Guangzhou RF'nin kulübünün kasasına girecek. Siyah beyazlı kulübünün Tosic üzerinden kasasına girecek net rakam ise 159 bin 226 dolar.