AB – Türkiye Zirvesi’nde liderler görüştü!

Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleştirilen AB – Türkiye Zirvesi’nde liderler yaptıkları toplantıda önemli konular hakkında görüşerek, kararlar aldılar.

Beşiktaş Medya Grup

Liderlerin katıldığı AB – Türkiye zirvesi,  Avrupa Birliği Dönem Başkanı Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleşti. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, üyelik müzakereleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a söz verdi. AB – Türkiye Zirvesi’nde Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Toplantının ardından liderler, ortak basın toplantısı düzenleyerek alınan kararlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Jean-Claude Juncker, Türkiye için AB üyeliğinin önemini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Ankara ile yapılan üyelik müzakerelerinin devam edeceği konusunda söz verdi. AB ile olan ilişkilerde zorlu dönemin geride bırakılmasını umduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB ile Türkiye arasında imzalanan mülteci anlaşmasında Türkiye’nin üzerine düşenleri yerine getirdiğini fakat, söz verilen 3 miyar Euro’nun tamamının ödenmediğini söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilimden bahsederek, Türkiye’de tutuklu olan AB vatandaşlarının ilişkileri olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Toplantıların olumlu geçtiğini söyleyen Tusk, Ankara ile yaşanan anlaşmazlıkların çözümü için somut adımlar atılmadığının altını çizdi.

Vize serbestisi hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘AB mensubu muhataplarımızdan geri dönüş beklediğimiz diğer konu da Türk vatandaşları için sağlanacak vize serbestisidir. Şubat ayı başında bu konu hakkındaki çalışma kağıdımız Avrupa Birliği Komisyonu’na sunuldu ve AB tarafına çalışmaların en kısa zamanda sonuçlanmasının gerektiğini söyledik. Bu konuda Avrupa Birliği’nin bir an önce atacağı adım, bizi rahatlatacaktır. Bu konu siyasi bir mesele haline getirilmemelidir ve vatandaşlarımızın AB’ye olan güvenini sarsmamalıdır.’ ifadelerini kullandı.

Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleştirilen AB – Türkiye Zirvesi’nde liderler yaptıkları toplantıda önemli konular hakkında görüşerek, kararlar aldılar.