yiyecek

EKONOMİ: Zam şampiyonu belli oldu

Ağustosta en fazla yeşil soğanın fiyatı arttı. İTO, ağustos ayında İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 18,04 ile yeşil soğan olduğunu açıkladı. Sivri biber yüzde 23,91 gerilemeyle fiyatı en fazla azalış gösteren ürün olarak kayıtlara geçti.
İstanbul’da geçen ay perakende fiyatı en fazla artan ürün yüzde 18,04 ile yeşil soğan oldu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından, Ağustos 2017 döneminde İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri açıklandı.

Geçen ay İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinde yer alan 242 ürünün 60’ının perakende fiyatı artarken, 47 ürünün fiyatı düştü, 135 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyve grubunda yer alan yeşil soğan ağustos ayı itibariyle yüzde 18,04 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün
oldu. Fiyatlarında artış olan diğer ürünler yüzde 14,47 ile kıvırcık salata, yüzde 12,02 ile ev eşyası harcamaları grubunda yer alan
yatak, yüzde 11,17 ile taze fasulye, yüzde 8,29 ile de yumurta olarak sıralandı.

SİVRİ BİBER YÜZDE 24 UCUZLADI
Söz konusu dönemde sivribiber, yüzde 23,91 gerileme ile fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler yüzde 22,06 ile erik, yüzde 21,39 ile armut ve yüzde 20,83 ile maç giriş bilet ücreti şeklinde sıralandı.

Ağustosta bir önceki aya göre fiyatı en çok artan ve azalan harcama kalemleri şöyle:

MEVSİMSEL TARIM ÜRÜNLERİ
Taze Fasulye %11,17
Limon %6,85
MEVSİMSEL DIŞI TARIM ÜRÜNLERİ
Yeşil Soğan % 18,04
Kıvırcık Salata %14,47
İŞLENMİŞ TARIM-SINAİ ve DİĞER ÜRÜNLER
Yatak %12,02
Yumurta % 8,29
Tüpgaz % 7,01
Tuvalet Sabunu % 6,1
Çay % 6,01
MEVSİMSEL TARIM ÜRÜNLERİ
Sivri Biber % -23,91
Erik % -22,06
Armut % -21,39
Domates % -14,07
Karpuz % -12,08
Patlıcan % -11,76
Yaş Üzüm % 9,72
Şeftali % -7,1
İŞLENMİŞ TARIM-SINAİ ve DİĞER ÜRÜNLER

Maç Giriş Bilet Ücreti % -20,83
Ütü % -18,59
Elbise-Kadın % -15,2
Pardesü-Kadın % -10,17
Etek-Kadın % -7,76
Etek Takım-Kadın % -7,02

NTV

Sadece paylaşmak için...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*