Bağışıklık sistemini güçlendirmek için neler tüketilmeli?
beslenme-kapakİçerdikleri antioksidan maddeler nedeniyle sebze ve meyve tüketimi kansere karşı korunmada oldukça etkin bulunmuştur .
Domates içeriğindeki likopen nedeniyle; prostat, meme, sindirim sistemi, mesane, deri ve serviks kanseri riskini azaltmaktadır.
Turunçgil meyvesinin içeriğindeki karoten nedeniyle  kanser önlemedeki önemi büyüktür.
Brokoli, karnabahar ve lahana gibi bitkisel besinlerin içerdikleri glukozinolatlar nedeniyle kanser riskini azalttığı bilinmektedir.
Keten tohumu içeriğindeki lignan dolayısıyla meme ve akciğer tümörüne karşı korumaktadır.

SAĞLIK: Bağışıklık sistemi nasıl kuvvetlenir?

Bağışıklık sistemi, vücudu hastalıklara karşı koruyan, patojen (bakteri, virüs vb.) ve tümör hücrelerini tanıyıp onları yok eden işleyişlerin tümüdür. Bağışıklık sisteminin desteklenmesi ve güçlendirilmesi, hastalıklara karşı direnç kazanmak ve soğuk algınlığı, grip ve kanserden etkilenme olasılığını azaltmak için en önemli noktadır. (Medikalakademi.com)

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için beslenme alışkanlığının gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Esra Baş Toktay, doğru ve sağlıklı beslenme yöntemleriyle enfeksiyon hastalıkları ve kansere karşı önemli avantajlar sağlanabileceğini belirterek şu önerilerde bulunuyor:

Devamı için tıklayınız

Sadece paylaşmak için...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*