Yedikleriniz katarakt yapabilir

SAĞLIK: Yedikleriniz katarakt yapabilir!

Beslenme alışkanlıkları katarakta neden oluyor
Uzmanlar beslenme alışkanlıklarının katarakta neden olabileceğini belirtti. Beslenme şekli ve katarakt oluşumu arasında kuvvetli bir ilişki olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tuğrul Akın, en yüksek riskli grubun her gün 100 gr. dan fazla et tüketenler olduğunu söyledi. Orta derecede ve az et tüketicilerinde, balık tüketicilerinde ve vejeteryanlarda ise risk daha azdır.

Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu Uzmanlarından Doç. Dr. Tuğrul Akın , sebze ağırlıklı bir beslenmeye ağırlık verilmesini, C vitamini ve omega-3 içeren besinler (balık, ceviz, keten tohumu), E vitamini (zeytinyağı, ıspanak, brokoli, ceviz ve badem), lutein (ıspanak ve balkabağı) ve zeoxanthin (mısır) içeren besinler tüketilmesini tavsiye ediyor.

Bunun dışında yaşam şeklimizinde çok önemli olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Tuğrul Akın, “Sigara, aşırı güneşe maruz kalma ve şeker hastalığı gibi durumlar da katarakt oluşumunu hızlandıran risk faktörleridir” diyor.

Sadece paylaşmak için...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*