EKSTRA: Kalp ve damar için balık

Uzmanlar, kalp ve damar hastalıklarında risk faktörünün en aza indirilmesi için haftada en az iki gün balık tüketilmesini öneriyor. Bilimsel araştırmaların, özellikle doymamış yağ asitleriyle zengin beslenmenin, kalp krizi riskini azalttığını, kan yağlarını düşürdüğünü, kanda pıhtılaşmayı sağlayan hücrelerde aktivasyonu azaltarak kalp krizi oluşumunda önleyici rol oynadığını gösterdiğine işaret eden Gazi, “Özellikle kuzey denizlerde yaşayan Eskimolarda kalp krizinin ve kalp-damar hastalıklarının çok az olması bu konuda uyarıcı bir etki olmuş.

Sadece paylaşmak için...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*